Henkilöautokurssi

Sinun kannattaa aloittaa henkilöautokortin suorittaminen jo hyvissä ajoin, esim. 3-6kk ennen syntymäpäivääsi.

 

1.7.2018 astui voimaan uusi ajokorttilaki.  Uuden ajokorttilain mukaan, ensimmäistä ajokorttiaan suorittavan tulee käydä 4 teoriatunnin mittainen EAS- koulutus (Ensimmäisen ajokortin suorittajan- koulutus), joka on pakollinen koulutus liikenteen perusteista.

Tätä koulutusta ei tarvitse käydä kuin kerran. Eli jos aiot myöhemmin suorittaa esim. moottoripyörän ajokortin, ei koulutusta tarvitse käydä uudestaan.

Jos sinulla on jo aikaisemmin suoritettu ajokortti (esim. AM120-, AM121- tai A1 - kortti), ei sinun tarvitse käydä EAS- koulutusta.

 

Lisäksi henkilöautokurssin opetussisältöön kuuluu 10 ajotuntia sekä riskikentunnistuskoulutus. Riskikoulutus tulee käydä ennen ajokokeeseen menemistä.

Riskientunnistuskoulutukseen kuuluu 4 teoriatuntia, 2 ajotuntia liikenteessä, rata-ajo sekä pimeälläajo. Käytyäsi nämä tunnit, voit käydä suorittamassa ajotutkinnon. Ajotutkinnon jälkeen ei ole enää pakollista opetusta.

 

Jokainen oppilas etenee kurssilla oman aikataulunsa mukaan, käyttäen hyväksi kurssin hintaan kuuluvaa nettipohjaista itseopiskelumateriaalia sekä oppimisympäristöä.

Ajotunnit sovitaan jokaiselle oppilaalle erikseen, oppilaan oman aikataulun mukaisesti.

 

Meillä pystyt ajamaan ajokortin myös automaattivaihteisella autolla.

 

Tervetuloa oppimaan iloisessa ilmapiirissä!

 

ajo_opetus