Mopokurssi

 

 1.7.2018 astuu voimaan uusi ajokorttilaki. Olemme päivittäneet sivustomme vastaamaan uuden ajokorttilain mukaisia sisältöjä.

 

Ensimmäistä ajokorttiaan suorittavan tulee 1.7.2018 jälkeen käydä 4 teoriatunnin mittainen EAS- koulutus (Ensimmäisen ajokortin suorittajan- koulutus), joka on pakollinen koulutus liikenteen perusteista.
Tätä koulutusta ei tarvitse käydä kuin kerran. Eli jos aiot myöhemmin suorittaa esim. henkilöauton ajokortin, ei koulutusta tarvitse käydä uudestaan.

Meidän mopokurssiin kuuluu lisäksi 1 tai 2 ajotuntia. Uuden lain mukaan ei mopokorttia ajavan täydy käydä yhtään ajotuntia autokoulussa. Koemme kuitenkin, että on meidän tehtävämme varmistaa jokaiselle mopokurssilaiselle parhaat mahdolliset edellytykset liikenteessä selviämiseen. Tämän takia kurssiimme kuuluu 1-2 ajotuntia, joista toinen keskittyy mopon käsittelyyn ja toinen liikenteessä ajamiseen.

Mopotutkintoon kuuluu teoria- ja käsittelykoe, joista teoriakoe on suoritettava ensin.
Voit aloittaa mopokurssin jo 6kk ennen 15-vuotissyntymäpäivääsi, mutta määräysten vuoksi ajotunnit voi aloittaa vasta 15-vuotiaana.

Tervetuloa turvallisen mopoilun pariin!

mopokurssi1